Aylık eBülten - Eylül 2021

Üye ve Paydaşlarımızdan

ISTAC ile HKIAC Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) uluslararası ilişkiler ve yurt dışı etkinlikler açısından önemli bir adım attı. Hong Kong Uluslararası Tahkim Merkezi (HKIAC) ile İstanbul Tahkim Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Anlaşma ISTAC’ın etkinlik alanının uluslararası açıdan genişlemesini sağlayacak.

Ekonomi basınının gündeminde olan haberin devamı için ISTAC

Turkey Arbitration Week

Enerji Uyuşmazlıkları Tahkim Merkezi ev sahipliğinde 1-5 Kasım 2021 tarihlerinde uluslararası yatırım, ticaret ve tahkim hukuku ile ilgili uluslararası bir sempozyum düzenlenecektir. Katılım için  https://turkeyarbitrationweekcom/ sayfasında “event registration” kısımda yer alan katılımcı formunun doldurulması gerekmektedir.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

 

Tahkim Okulu: Belge İbrazı  

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk ABD ve ISTAC iş birliğiyle gerçekleştirilen Tahkim Okulu paneller serisi devam ediyor. Tahkim Okulu’nun “Belge İbrazı” konulu 29. paneli 29 Eylül tarihinde düzenleniyor.

Panel kaydını Tahkim ve Arabuluculuk Okulu Youtube Kanalı’nda izleyebilirsiniz.

The Role Of International Investment Law In Adressing Climate Change

The Presidency of Turkey Directorate of Administrative Affairs and ISTAC are delighted to co-organise a panel through which distinguished experts will seek to explore the role of investor-state dispute settlement (ISDS) in mitigating the adverse effects of climate change. The Panel will be held on 1 October 2021 at 16.30 (GMT+3) on  Zoom and Youtube (İstanbul Tahkim Merkezi account).

Türkçe simultane çeviri yapılacak olan program detaylarına ve Zoom linkine buradan erişebilirsiniz.

Şirketler Hukuku Uyuşmazlıklarının Çözümünde Tahkim 

T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası Sicil Müdürlüğü ve İstanbul Barosu Tahkim Merkezi ile 16 Ekim 2021 tarihinde webinar şeklinde “Şirketler Hukuku Uyuşmazlıklarının Çözümünde Tahkim” konferansı düzenlenecektir.

Derneğimizin YK üyelerinden İsmail Altay ve Ercüment Erdem’in de konuşmacı olduğu webinarın Zoom linkine buradan erişebilirsiniz.

 

UNCITRAL Seri Tahkim Kuralları 

Seri Tahkim Kuralları’nın tanıtımı tahkimin etkinliğine kaçınılmaz olarak katkıda bulunacak bir gelişmedir. Yargılama sürecinden belli adımlar çıkarılmış ve süreç basitleştirilmiştir, bu da masrafların azalması ve uyuşmazlığın hızla çözülmesi sonucunu doğurmalıdır.

Makalenin devamı için Erdem&Erdem

20th Anniversary The Turkish International Arbitration Law 

İstanbul Bilgi University would like to invite you to symposium titled ‘The 20th Anniversary of Turkish International Arbitration Law,’ where we will explore this period from the perspectives of speakers who have played a wide variety of roles in international disputes. The webinar will be held on 23 October 2021 at 14.00-17.30 (GMT+3) on  Zoom.

Türkçe simultane çeviri yapılacak olan program detaylarına ve Zoom linkine buradan erişebilirsiniz.

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.