Aylık eBülten - Mart 2021

 

İSTA'dan

İSTA 3. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşiyor

Derneğimizin Olağan Genel Kurul toplantısının 6 Nisan 2021 Salı günü, saat 17:00-19:00 arasında Kore Şehitleri Caddesi No:17 adresinde bulunan Gün + Partners’ın 6. katındaki toplantı salonunda yapılmasına karar verilmiştir.

İlk toplantıda toplantı yeter sayısına ulaşılması beklenmediğinden, ikinci toplantı 13 Nisan 2021 Salı günü, saat 17:00-19:00 arasında Kore Şehitleri Caddesi No:17 adresinde bulunan Gün + Partners’ın 6.katındaki toplantı salonunda yapılacaktır. Pandemi nedeniyle ertelenen Genel Kurul toplantımız, ikinci toplantı gününde getirilen kurallar gereği aynı anda salonda bulunan kişi sayısı 300’ü geçmeyecek şekilde yapılacak olup, toplantı salonu sıklıkla havalandırılacaktır.

Genel Kurul toplantısı ile aynı tarihte 6 Nisan 2021 Salı günü saat 17:00-19:00 arasında çevrimiçi olarak bir araya gelerek gündemi tartışmayı ve taslak Genel Kurul kararını hazırlanmayı planlıyoruz. Zoom linki toplantı davetiyle birlikte iletilecektir.

Üye ve Paydaşlarımızdan

“16. ICC Türkiye Tahkim Günü” büyük ilgi gördü

"16. ICC Türkiye Tahkim Günü", ICC Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı tarafından TOBB iş birliğinde 17 ve 18 Mart 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenmiştir.

Ayrıntılı bilgi ve toplantı kaydı için ICC TOBB

Çalışan Buluşu Karşılığı Makul Bedelin Tespiti Hakkında Tahkim Yargılaması 

2020 yılında çalışan buluşuna ilişkin bedel talebi hakkında bir tahkim yargılaması ISTAC seri tahkim usulüne göre görülmüş olup, bu olay bilindiği kadarıyla, çalışanların buluşları ile ilgili bedel tarifesini ve uyuşmazlık halinde izlenecek tahkim usulünü belirleyen Çalışan Buluşlarına, Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleştirilen Buluşlara ve Kamu Destekli Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlara Dair Yönetmelik'in ("Yönetmelik") uygulandığı ilk ve pilot dosya niteliğindedir.

Yazının devamı için Mondaq

Covid–19 Sürecinde Milletlerarası Özel Hukuk 

Zaten mevcut olan ve salgın sürecinde yıldızı parlayan online tahkimin yanı sıra bu yolla verilen hakem kararlarının tenfizi davalarında karşılaşılabilecek sorunlara da yer verilmiş. Kapsamı oldukça geniş bir hukuk alanı olan milletlerarası özel hukukun yalnızca temel konularına ilişkin tespitleri içeren bu çalışma her konuya öz olarak değinmesi sebebiyle el kitabı niteliğindedir.

Prof. Dr. Nuray Ekşi’nin kitabını Seçkin Yayıncılık’tan sipariş edebilirsiniz.

 

Tahkim Gündemi

Uluslararası Bloglardan Seçme Tahkim Makaleleri

Uluslararası Tahkim Kurumları'nın web siteleri ve önde gelen tahkim bloglarından inovasyon, etik ve tahkime etki eden siyasi ve ekonomik dinamiklere değinen yazılara ilişkin derlememizden başlıklar aşağıda yer alıyor.

New SCC Report – Temperature Check on Diversity in Arbitration

Rise in Arbitration Cases in 2020 Despite Reduced Volume of in Person Hearings Due to Coronavirus Pandemic

Article 12(9) Of New ICC Rules: Is Party Autonomy Really Being Eroded?

When is a “Court” not a Court?

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.