Aylık eBülten - Mayıs 2021

 

İSTA'dan

Webinar Gündemi: Patolojik Tahkim Anlaşmaları, 15 Haziran 2021

Michele Potestà & Akın Volkan Arıkan

15 Haziran 2021 Salı saat 16:00’da gerçekleşecek webinarımızda YK üyemiz Akın Volkan Arıkan ile Michele Potestà “Patolojik Tahkim Anlaşmaları” konusunu detaylı olarak ele alacaklar.

Webinar’a katılım için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir veya Youtube hesabımızdan canlı olarak erişebilirsiniz.

Zoom linki: https://zoom.us/j/97995811273

Zoom webinar ID: 979 9581 1273

Youtube: https://youtu.be/CRe6pFO0-oE

Üye ve Paydaşlarımızdan

Temel Tahkim Eğitimi, İstanbul Barosu, TOBB

“Temel Tahkim Eğitimi” programı, İstanbul Barosu Tahkim Merkezi ve TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi iş birliğinde 22 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde online olarak düzenlenmiştir.

Eğitimciler arasında YK üyelerimizden Av. İsmail Altay, Dr. Ural Aküzüm, DK üyelerimizden Doç. Dr. Cemile Demir Gökyayla ile Genel Sekreterimiz Av. Melis Sılacı Korkmaz’ın da olduğu eğitimin programına buradan erişebilirsiniz.

Tahkim Okulu: Tahkim Usulüne Uygulanacak Hukuk 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk ABD ve ISTAC iş birliğiyle gerçekleştirilen Tahkim Okulu paneller serisi devam ediyor. Tahkim Okulu’nun “Tahkim Usulüne Uygulanacak Hukuk” konulu 27. paneli 26 Mayıs tarihinde düzenlenmiştir.

Panel kaydı için Tahkim ve Arabuluculuk Okulu Youtube Kanalı

Milletlerarası Özel Hukuk 

Milletlerarası Özel Hukuk sorunlarının anlaşılmasını kolaylaştıran metodoloji, Milletlerarası Özel Hukuk alanını ilgilendiren güncel yerel ve yüksek mahkeme kararlarının işlenmesi ve özellikle yerel ve uluslararası mevzuatın titizlikle takip edilmesi, kitaba olan ilgiyi arttırmıştır. 2020 Temmuz'undan bu yana ulaşabildiğimiz yerli ve yabancı yeni mahkeme kararları ve doktriner çalışmalar ile Türkiye'nin taraf olduğu ikili ve çok taraflı anlaşmalar, elinizdeki yeni basıya işlenmiştir. (Önsözden)

Prof. Dr. Cemal Şanlı, Prof. Dr. Emre Esen ve Doç Dr. İnci Ataman Figenmeşe’nin yazmış olduğu Milletlerarası Özel Hukuk kitabının 9. Basısına Beta Yayıncılık’tan temin edebilirsiniz.

Ticari Uyuşmazlıklarda Türk Mahkemelerinin Milletlerarası Yetkisi 

Türkiye'nin milletlerarası ticarette artan rolüne bağlı olarak Türk tarafların dâhil oldukları milletlerarası ticarî uyuşmazlıkların sayısı da artmaktadır. Bu uyuşmazlıkların Türk mahkemeleri huzurunda çözülmek istenmesi hâlinde Türk mahkemelerinin milletlerarası yetkili olup olmadıkları Türk hukukuna göre belirlenecektir. Bu çalışmanın amacı, ticarî uyuşmazlıklarda Türk mahkemelerinin milletlerarası yetkisinin mevzuat ve içtihatlardaki gelişmeleri dikkate alarak ele almaktadır. (Önsözden)

Doç. Dr. Cemile Demir Gökyayla’nın yazmış olduğu kitabı Vedat Kitapçılık’tan edinebilirsiniz.

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Yıl 2020 Sayı 2 yayımlanmıştır. İçinde YK Eş Başkan Yardımcımız Dr. Ural Aküzüm ve Genel Sekreterimiz Av. Melis Sılacı Korkmaz’ın da makalelerinin bulunduğu dergiye Legal Yayıncılık’tan ulaşabilirsiniz.

UAA Annual Arbitration Conference

Ukrayna Tahkim Derneği tarafından düzenlenen ve ISTAC'ın Mediapartnerlerinden biri olduğu 26-27 Mayıs tarihli webinarda ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı konuşmacı olarak yer almıştır.

Ayrıntılı bilgi için Ukrainian Arbitration Association

Hukuk Muhakameleri Kanunu Hükümleri Çerçevesinde İç (Ulusal) Tahkimde Hakemlik 

“Bir alternatif uyuşmazlık çözüm yolu olan tahkim uyuşmazlık çözüm yönteminde, kurumun en önemli unsularından biri olarak hakem veya hakem kurulu yer almaktadır. Hakem kavramı, kanunun yasaklamadığı hususlarda taraflar arasında doğmuş veya doğacak ihtilafların bir sözleşme gereğince devlet yargısına başvurulmaksızın hallinde taraflar veya tarafların ya da kanunun yetki tanımış olduğu kişi ve kurumlarca tayin edilmek yoluyla görevlendirilen kişi veya kişiler olarak tanımlanabilir.”

Murat Güney’in yazmış olduğu makalenin devamı için Bursa Barosu Dergisi, s.115, Ocak-Şubat-Mart 2021

Türkiye’den Tahkim Haberleri

Kore Şehitleri Cad. 17, Zincirlikuyu, 34394 İstanbul, Türkiye

T: +90 (212) 354 00 00 F: +90 (212) 274 20 95 E: info@ista.org.trwww.ista.org.tr

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.