Aylık eBülten - Mayıs 2022

İSTA'dan

Webinar Gündemi: Tahkimde Duruşma, 1 Haziran 2022

İsmail Altay & Dr. Öğr. Üyesi E. Gökçe Karabel

1 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 16:00’da gerçekleşecek webinarımızda İsmail Altay ile Dr. Öğr. Üyesi E. Gökçe Karabel “Tahkimde Duruşma” konusunu ele alacaklar.

Webinara katılım için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir veya Youtube hesabımızdan canlı olarak erişebilirsiniz.

Zoom linki: https://us06web.zoom.us/j/81289731677

Zoom webinar ID: 812 8973 1677

Youtube: https://youtu.be/uDtq8KBew50  

International Arbitration & Climate Change Disputes, 

8 Haziran 2022

Prof. Dr. Cemile Demir Gökyayla & Asst. Prof. Dr. Komninos Komnios

8 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 18:00’da gerçekleşecek webinarımızda Prof. Dr. Cemile Demir Gökyayla ile Asst. Prof. Dr. Komninos Komnios “International Arbitration & Climate Change Disputes” konusunu ele alacaklar.

Webinara katılım için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir veya Youtube hesabımızdan canlı olarak erişebilirsiniz.

Zoom linki: https://us06web.zoom.us/j/84047599319

Zoom webinar ID: 840 4759 9319

Youtube: https://youtu.be/2qeLyvXSi9E

Uluslararası Yatırım Tahkiminde Güncel Sorunlar ve Tartışmalar

12 Mayıs 2022 tarihinde İSTA, İstanbul Barosu Tahkim Merkezi ve İstanbul Gedik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Yatırım Tahkiminde Güncel Sorunlar ve Tartışmalar” paneli İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu,  İSTA Başkanı Av. Mehmet Gün ve İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Atamer’in yaptığı panel hakkında ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Üye ve Paydaşlarımızdan

Arabuluculuk Okulu: Singapur Konvansiyonu-II 

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk ABD ve ISTAC işbirliğiyle gerçekleştirilen Arabuluculuk Okulu paneller serisi devam ediyor. Singapur Konvansiyonu’nun ele alındığı ikinci panel 11 Mayıs tarihinde Prof. Dr. Mustafa Erkan moderatörlüğünde, Av. Neşe Caymaz, Av, Hale Gündüz, Turhan Mert Şahin, Av. Burak Terzi konuşmacı olarak yer almıştır.

Panel kaydı için Tahkim ve Arabuluculuk Okulu Youtube Kanalı

Tahkim Okulu: Verildiği Ülkede İptal Edilen Hakem Kararlarının Tenfiz Edilebilirliği 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk ABD ve ISTAC işbirliğiyle gerçekleştirilen Tahkim Okulu paneller serisi devam ediyor. Tahkim Okulu’nun “Tahkimde İddia ve Savunmayı Değiştirme ve Genişletme Yasağı” konulu 37. paneli 25 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenmiştir.

Panel kaydı için Tahkim ve Arabuluculuk Okulu Youtube Kanalı

Use of Technology in International Arbitration

Genç ISTAC tarafından 26 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve Anna Guillard Sazhko ile Mehmet Cihan Eren’in moderatörlüğünü üstlendiği webinarda, Sophie Nappert konuşmacı olarak yer almıştır.

Tahkimde Taraf Vekilliği Eğitimi

Tahkimde Taraf Vekilliği Çevrim İçi Eğitimi, ISTAC ve İstanbul Barosu işbirliğinde çevrimiçi düzenleniyor.

Eğitmenleri arasında YİK üyelerimizden Prof.Dr. Ziya Akıncı ile DK üyemiz Prof. Dr. Cemile Demir Gökyayla ve YK üyemiz Av. İsmail Altay’ın da bulunduğu eğitim hakkında ayrıntılı bilgi için ISTAC

An Overview and Comparison of the Leading Arbitral Bodies Around the Globe

Dünyanın önde gelen hukuk ağlarından Terralex tarafından organize edilen “An Overview and Comparison of the Leading Arbitral Bodies Around the Globe (Dünya Çapında Önde Gelen Tahkim Organlarına Genel Bir Bakış ve Karşılaştırma)” başlıklı webinar 17 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

ksek İstişare Kurulu üyelerimizden Prof. Dr. H. Ercüment Erdem ile birlikte Zhong Lun Hukuk Bürosu’ndan Mark Bedford ve Nixon Peabody Hukuk Bürosu’ndan Carolyn Nussbaum’un konuşmacı olarak yer aldığı webinar hakkında ayrıntılı bilgi için Erdem&Erdem

Tahkim Gündemi

Uluslararası Bloglardan Seçme Tahkim Makaleleri

Türkiye’den Tahkim Haberleri

Kore Şehitleri Cad. 17, Zincirlikuyu, 34394 İstanbul, Türkiye

T: +90 (212) 354 00 00 F: +90 (212) 274 20 95 E: info@ista.org.trwww.ista.org.tr

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.