Aylık eBülten - Ocak 2021

 

İSTA'dan

"Post-Closing Disputes in M&A Arbitration:

Call and Put Option Rights”

15 Ocak 2021 tarihinde derneğimizin YK Başkan Yardımcısı Nilgün Serdar Şimşek ile Dr. María de la Colina “Post-Closing Disputes in M&A Arbitration: Call and Put Option Rights” konusunu ele almıştır. Webinar esnasında fiyat uyarlama uyuşmazlıklarını çözme mekanizmaları olarak bilirkişi tespiti ile uluslararası tahkimin karşılaştırılması, sözleşmenin esasına uygulanacak hukukun rolü, kapanış (closing) sonrası fiyat uyarlama uyuşmazlıklarında finans uzmanı bilirkişilerin rolü ve sözleşmeler akdedilirken nasıl bu tip uyuşmazlıkların önüne geçilebileceği tartışılmıştır.

Webinar’ı Youtube hesabımızdan izleyebilirsiniz.

Üye ve Paydaşlarımızdan

Webinar – How to Conduct International Arbitration

Günümüzde tahkim yargılamasına ilginin giderek arttığı ve ticari iş kaynaklı uyuşmazlıklarda gittikçe daha fazla tercih edilmeye başlandığı görülmektedir. Hiç şüphe yok ki, tahkim yargılamasında tahkim kurumlarına ödenen harçlar, yargılama masrafları, hakem ücretleri, uzman görüş ve tanık masrafları ve avukat ücretleri söz konusu olmakla bu ödemeler ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Bununla birlikte tahkim yoluna başvurmak isteyen kişiler, bu yargılamanın finansmanını sağlama imkanına her zaman sahip olamamaktadır. Bu sebeple, tahkimde üçüncü taraf finansmanı (third party funding) gittikçe yaygınlaşmaktadır.

Yasal düzenlemelerde de karşılığını bulmaya başlayan üçüncü taraf finansmanı kavramı, İçtem Legal Hukuk Bürosu, Dechert LLP, Omni Bridgeway ve İstanbul Tahkim Derneği işbirliği ile, 10 Şubat 2021 günü saat 10.00’da düzenlenecek Webinar etkinliğinde tartışılacaktır. Bu etkinlikte konuşmacılar Serkan İçtem, Mark Mangan, Tom Glasgow ve Ural Aküzüm tahkimde üçüncü taraf finansmanına ilişkin yasal düzenlemeleri ve tecrübelerini paylaşacaktır. Etkinlik İngilizce dilinde gerçekleştirilecek olup kayıt için Sharon.Tang@dechert.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Webinarın afişine ulaşmak için tıklayınız.

Milletlerarası Ticari Tahkimde Hakem Kararlarının İptalinde İrade Serbestisinin Sınırları

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Candeldek Akın - İstanbul Hukuk Mecmuası, Cilt 78, Sayı 2020-3

Çalışmada, Milletlerarası Tahkim Kanunu m.15’de yer alan iptal davasından peşinen feragat imkânı, karşılaştırmalı hukuktaki yaklaşımlar dikkate alınarak incelenmekte ve adil yargılanma hakkı ihlalinin giderilmesi için çözüm önerileri sunulmaktadır. Çalışmada ayrıca iptal davasında mahkemelerin denetim yetkilerinin taraf iradesi ile genişletilip genişletilemeyeceği yine karşılaştırmalı hukuktaki yaklaşımlar dikkate alınarak irdelenmektedir.

ICC Tahkiminin Yeni Kuralları (2021):

Türkiye Açılış Toplantısı Düzenlendi

ICC Tahkiminin yeni ve revize kurallarının tanıtımı için, Komitemizce 15 Ocak 2021 tarihinde açılış toplantısı düzenlendi. Toplantı kapsamında; ICC Milletlerarası Tahkim Divanı temsilcisi tarafından yeni ve revize kurallara ilişkin bilgilendirme yapılarak ICC Tahkim Divanı Üyelerimiz tarafından da değişikliklerin ülkemizdeki tahkim uygulamasına etkileri değerlendirildi.

Toplantı videosuna, TOBB İletişim Youtube Kanalından ve TOBB TV Web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Tahkimde Gönüllü Belge İbrazı

Prof. Dr. H. Ercüment Erdem - Erdem Erdem

Belge ibrazı ve delillere ilişkin olanlar da dahil olarak milletlerarası tahkimde uygulanan usul kurallarının farklı hukuk geleneklerine bağlı taraflar ve uygulamacılar için sıcak bir tartışma konusu olmayı sürdürüyor.

Yazının devamı için Erdem Erdem.

Tahkimde Dava Yönetimi 

20 Ocak 2020 tarihinde Tahkimde Dava Yönetimi webinarı instagramdan canlı yayın olarak gerçekleştirilmiştir.

Webinarın kaydına İstanbul Barosu Tahkim Merkezi instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

@istanbulbarosutahkimmerkezi

International & Turkish Perspectives on Third Party Funding

Kabine Hukuk ortağı Av. Tuvan Yalım ve diğer değerli konuşmacılar, Av. Okan Demirkan moderatörlüğünde "International & Turkish Perspectives on Third Party Funding" konusundaki deneyimlerini 22 Ocak tarihinden gerçekleşen webinar esnasından aktarmışlardır.

Yargan Hukuk Derneği Tahkim Zirvesi

Yargan Hukuk Derneği’nin düzenlediği Tahkim Zirvesi etkinliği 23 Ocak 2021 Cumartesi günü Prof. Dr. Ziya Akıncı, Av. Yalın Akmenek, Av. Okan Demirkan, Av. Mustafa Duman, Av. Mehmet Bacanlı ve Av. İsmail Altay'ın katılımıyla gerçekleşmiştir.

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.