Aylık eBülten - Ocak 2022

Üye ve Paydaşlarımızdan

Tahkim Okulu: Tahkimde Uyuşmazlığın Esasına Uygulanacak Hukuk

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk ABD ve ISTAC iş birliğiyle gerçekleştirilen Tahkim Okulu paneller serisi devam ediyor. Tahkim Okulu’nun “Tahkimde İddia ve Savunmayı Değiştirme ve Genişletme Yasağı” konulu 33. paneli 26 Ocak tarihinde düzenlenecektir.

Panel kaydını Tahkim ve Arabuluculuk Okulu Youtube Kanalı’nda izleyebilirsiniz.

Arabuluculuk Okulu: Sağlık Hukukunda Arabuluculuk 

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk ABD ve ISTAC iş birliğiyle gerçekleştirilen Arabuluculuk Okulu paneller serisi devam ediyor. Arabuluculuk Okulu’nun “Sağlık Hukukunda Arabuluculuk” konulu 14. program 12 Ocak tarihinde düzenlenmiştir.

Panel kaydı için Tahkim ve Arabuluculuk Okulu Youtube Kanalı

Arabuluculuk - Tahkim   (Med-Arb) Eğitimi

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve ADR İstanbul iş birliği ile faaliyet gösteren The Solution tarafından düzenlenecek olan eğitim, dernek üyemiz Dr. Candan Yasan Tepetaş, Av. Arb. Ferda Paksoy ve Ar. Gör. Zeynep Ülkü Kahveci tarafından verilecektir. 22 Şubat-25 Şubat 2022 tarihleri arasında online (çevrimiçi) gerçekleşecek eğitimin son gününde uygulama çalışması yapılacaktır.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayınız.

Tahkimde Kariyer Söyleşileri 

YİK üyemiz Prof. Dr. H. Ercüment Erdem, 7 Ocak 2022 tarihinde, The Solution'ın Tahkimde Kariyer Söyleşileri video serisine konuk oldu. Erdem, dernek üyemiz İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Candan Yasan Tepetaş'ın sorularını yanıtladı.

Söyleşi kaydını The Solution Youtube Kanalı’nda izleyebilirsiniz.

Tahkimde Güncel Sorunlar III

“Tahkimde Güncel Sorunlar” webinar serisinin üçüncüsü, Tahkim Akademisi ve Enerji Uyuşmazlıkları Tahkim Merkezi (Energy Disputes Arbitration Center-EDAC) iş birliği ile 6 Ocak tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Webinar kaydını Tahkim Akademisi Youtube Kanalı’nda izleyebilirsiniz.

Arabuluculuk Sonucu Yapılan Milletlerarası Ticari Sulh Anlaşmalarının Singapur Konvansiyona Taraf Devletlerde Doğuracağı Sonuçlar

YİK üyemiz Prof. Dr. Nuray Ekşi’nin yazmış olduğu makale, Lojistik ve Taşıma Hukuku Günleri Konferans ve Seminerlerinde Sunulan Tebliğler Kitabı’nda yayımlanmıştır.

İstanbul Barosu tarafından yayımlanan kitaba buradan erişebilirsiniz.

Enine Boyuna Tahkim: Avukatın Gözünden Ulusal / Uluslararası Tahkim

ISTAC tarafından düzenlenen Enine Boyuna Tahkim serisinin dördüncü kısmında, Av. Nazlı Ece Ayken ve Dr. Üzeyir Karabıyık ticari tahkim ve yatırım tahkimi hakkındaki deneyimlerini aktaracaklar.

Etkinlk, 27 Ocak tarihinde ISTAC Youtube Kanalı’nda canlı yayınlanacaktır.

Tahkim Hukuku Konuşalım

Üyelerimizden Av. İsmail Altay 25 Ocak tarihinde, tahkim hukuku konusunu ele alıyor. Twitter hesabından yayınlanacak etkinliğe buradan katılabilirsiniz.

Türkiye’den Tahkim Haberleri

Kore Şehitleri Cad. 17, Zincirlikuyu, 34394 İstanbul, Türkiye

T: +90 (212) 354 00 00 F: +90 (212) 274 20 95 E: info@ista.org.trwww.ista.org.tr

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.