Aylık eBülten - Ocak 2024

Haberler ve Etkinlikler

18. ICC Türkiye Tahkim Günü 

“18. ICC Türkiye Tahkim Günü”, ICC Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile işbirliğinde TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde 16 Şubat 2024 tarihlerinde İstanbul’da Fairmont Quasar Otel’de düzenlenecektir. Etkinlik kapsamında; 2023 ICC Tahkim Divanı Türkiye ve MENA Bölgesi Odaklı İstatistik Raporunun sunulmasının yanında Avrupa'daki Son Reformlar ve Türkiye'nin Tahkim Ortamına Etkileri; Türk İçtihat Hukukunda Uluslararası Tahkim Açısından Son Dönem Gelişmeleri ile Uluslararası Tahkimde Yapay Zekânın Kullanımı ve Uluslararası Tahkimde Yolsuzluk Sorunlarının ele alınacağı paneller yer alacaktır.

Bilgi için tıklayınız.

İstanbul Arbitration Days

İstanbul Tahkim Günleri'nin açılış etkinliği 18-20 Nisan 2024'te İstanbul'da gerçekleşecek. Bu özel, yüz yüze etkinliğin seçkin uluslararası ve yerel tahkim uygulayıcıları, sektör uzmanları, akademisyenler ve öğrenciler de dahil olmak üzere 500'den fazla katılımcıyı ağırlaması bekleniyor. Bu etkinliği, Türkiye'de ve bölgede tahkimin temel taşı haline getirmeyi, dünya standartlarında konuşmacıların yerel ve küresel iş çevreleriyle birlikte tahkimin güncel konularını tartışmasını sağlayarak hem ulusal hem de uluslararası tahkim uygulamalarının gelişmesine önemli katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Bilgi için tıklayınız.

Inside Arbitration Podcasts: English Arbitration Developments 2023

Join Professional Support Lawyer, Liz Kantor, and Professional Support Consultant, Vanessa Naish, as they discuss the key arbitration developments of 2023 in England and Wales. Liz and Vanessa will guide you through their top developments of the past year, discussing their implications for practitioners and clients alike. From legislative reforms to landmark case law, this episode is an essential listen for anyone looking to stay ahead in the dynamic field of English arbitration.

İzlemek için tıklayınız.

Tahkim Uygulamaları

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelmiştir. Görüşmede, tahkim uygulamaları hakkında istişarelerde bulunulmuştur.

Bilgi için tıklayınız.

Üst Limit Değişikliği Duyurusu 

ISTAC Seri Tahkim Kurallarının Uygulanmasına İlişkin 01.01.2024 itibari ile üst limit 5.000.000 TL olarak güncellenmiştir.

Bilgi için tıklayınız.

Kore Şehitleri Cad. 17, Zincirlikuyu, 34394 İstanbul, Türkiye

T: +90 (212) 354 00 00 F: +90 (212) 274 20 95 E: info@ista.org.trwww.ista.org.tr

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.