Ukrayna’da Tahkim ve İSTA Konuşuldu

Ukrayna’da Tahkim ve İSTA Konuşuldu

Türkiye – Ukrayna Altyapı Forumu 13 Kasım 2019 tarihinde Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de gerçekleştirildi. İSTA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gün ve Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Baysal’ın da konuşmacı olarak katıldıkları forum “Birlikte Fırsatlar Yaratmak” teması ile toplandı. Forum, Gün + Partners Avukatlık Bürosu, Ukrayna Tahkim Derneği, Uluslararası Türk – Ukrayna İş İnsanları Birliği ve Integrites Hukuk Bürosu tarafından düzenlendi.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Mehmet Gün, Türkiye ve Ukrayna’nın muazzam ekonomik işbirlikleri gerçekleştirmek büyük fırsatlara sahip olduğunu açıkladı. Türkiye’de uluslararası ticaretin işleyişine ve kurallarına hâkim, yabancı dil bilen binlerce avukatın uluslararası hizmet sunduğunu vurguladı. Gün İstanbul’un birkaç uluslararası tahkim merkezine ev sahipliği yaptığını belirterek İstanbul Tahkim Merkezi ISTAC’ın halihazırda uluslararası anlaşmalarda kabul gördüğünü hatırlattı ve işletmelere, uluslararası uyuşmazlık çözüm merkezi olarak İstanbul’u seçmelerini tavsiye etti.

İstanbul Tahkim Derneği’nin çalışmalarına da değinen Gün, derneğin tahkimde etik konusunda uluslararası çalışmalar yaptığını aktardı.

Konferansta her iki ülkeden iş ve hukuk dünyasının katılım gösterdiği forumda ekonomik fırsatlar ve aşılması gereken hukuki şartların altyapı ve inşaat sektörleri için uyuşmazlık çözümü konusuna odaklanarak tartışıldı. Forumda “Kamu- Özel Sektör Ortaklıkları: Ekonomik Fırsatlar ve Hukuki Şartlar”, “Yapı Sektörü: Geleceği Birlikte İnşaa Etmek”, “Uyuşmazlık Çözümü: Uyuşmazlıkları Verimli ve Etkin Şekilde Önlemek ve Çözmek” başlıklı paneller gerçekleştirildi.

Forum çerçevesinde yapılan görüşmelerde İSTA’nın Ukrayna Tahkim Derneği ve Ukrayna Ticari Tahkim Merkezi ile işbirliği sözleşmesi imzalamaları, yıllık bir ortak etkinlik planlamaları görüşüldü. Ayrıca Ukrayna-Türkiye arasındaki ikili yatırım anlaşmasına ve anlaşmanın 10. maddesinde yer alan ISTAC tahkim şartına değinildi.

Etiketler:
, ,