Türkiye’de Med-Arb (Arabuluculuk – Tahkim) Kitabı Yayınlandı

Türkiye’de Med-Arb (Arabuluculuk – Tahkim) Kitabı Yayınlandı

İSTA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Dr. Ural Aküzüm ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berk Demirkol tarafından hazırlanan Türkiye’de Med-Arb (Arabuluculuk – Tahkim) kitabı Onikilevha tarafından yayınlandı.

Kitap ile dünyada öncü olan ISTAC Med-Arb kurallarını uygulayacak olan hukukçularımız uyuşmazlık çözüm şartı yazımından, hakemliğe kapsamlı bir rehbere erişim imkanına sahip oldu. Med-Arb konusunu genel bir perspektiften inceleyen kitap ile konunun hukuki, akademik ve tarihsel kökenleri de ayrıntılı olarak ele alındı.

ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı Kitabın önsözünde şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle ticari uyuşmazlıkların çözümlenmesi konusunda ‘Arabuluculuk-Tahkim’ (Med-Arb) yakın gelecekte büyük önem kazanacaktır. Arabuluculuk, taraflara son derece kısa sürede, çok az bir maliyet karşılığında uyuşmazlıkların tarafların uzlaşması ile çözümlenmesine imkan vermektedir. Ancak arabulucuların tüm gayretine karşı tarafların uzlaşmaları mümkün olmazsa, uyuşmazlığı çözen ve bağlayıcı etkisi olan bir karar mevcut olmamaktadır. İşte bu eksiklik, arabulucu sonrası başlayacak tahkim ile tamamlanabilmektedir. Böylece, taraflar hem arabuluculuğun uzlaştırma imkanından yararlanacak, hem de uzlaşma olmaması durumunda uyuşmazlık tahkim yoluyla, kesin ve bağlayıcı olarak sonuçlanacaktır. Doç. Dr. Berk Demirkol ve Dr. Öğr. Üyesi Ural Aküzüm tarafından hazırlanan bu kitap, konuyu hem akademik, hem de uygulama açısından titizlikle ele almaktadır. Çalışmada arabuluculuk-tahkim konusu ile ilgili meseleler hakkında bilgiler verildiği gibi, karşılaşılabilecek sorunlar için değerli ve yararlı çözümler önerilmektedir.”

Kitabı Hukuk Market web sitesinden edinebilirsiniz.