Stockholm Tahkim Yıllığı İSTA Kitaplığında

Stockholm Tahkim Yıllığı İSTA Kitaplığında

Üyelerimizin de referans olarak faydalanmaları amacıyla, Kluwer Law International tarafından yayınlanan Stockholm Tahkim Yıllığı 2019 kitabını arşivimize ekledik.

Üyelerimizin dernek merkezimizde inceleyebilecekleri yayın bu yıl ilk kez Stockholm Ticaret Merkezi’nin de desteği ile yayınlandı. Yıllık, yatırım uyuşmazlıklarında en çok tercih edilen ikinci tahkim yeri olan Stockholm hakkında tüm dünyadan tahkim uygulayıcılarının ve tarafların bilgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

Yayında, Stockholm’ün tahkim yeri, SCC Tahkim Enstitüsü’nün ise tahkim merkezi olarak ICC ve diğer tahkim kurumları tarafından tercih edilmesinin sebepleri aktarılıyor. Ayrıca İsveç tahkimine ilişkin içtihat hukukundaki son gelişmeler özetleniyor ve İsveç Tahkim Yasası’ndaki 2019 değişiklikleri konusunda ayrıntılı bir analiz sunuluyor.

Stockholm Tahkim Yıllığı’nın bu ilk baskısı, tahkimdeki küresel kaygıları İsveç bakış açısı ile yorumlayan makaleler sunuyor:

• Çoklu atamalarda önyargı sorunu

• Tahkimde çapraz sorgu ve avukatlık

• Tahkim usulü: paranoya veya sağduyu

• Robot hakemler

• Yatırım tahkiminde maliyetler ve üçüncü taraf fonlayıcıları için güvenceler

• “Tahkim Radyosu” Podcast’i

Yayın hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Editörler: Axel Calissendorff, Patrik Schöldström.

Yazarlar: Joel Dahlquist Cullborg, Christer Danielsson, Oskar Gentele, Lucy Greenwood, Bruno Gustafsson, Kaj Hober, James Hope, Brian Kotick, Claes Lundblad, Ewan McKendrick QC, Robin Oldenstam, Alison Tibell.