Mehmet Gün İSTA’yı Temsilen TÜRKONFED Başkan Yardımcısı oldu

Mehmet Gün İSTA’yı Temsilen TÜRKONFED Başkan Yardımcısı oldu

Mehmet Gün, Türkiye’de iş insanı, sektör ve uzmanlık derneklerinin en üst çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) 13. Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Mehmet Gün, daha sonra yapılan görev dağılımında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Üyesi olan 29 federasyon ve 235 dernek ile bölgesel ve sektörel iş dünyası örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun, (TÜRKONFED) İstanbul’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Orhan Turan seçildi. Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu Üyeleri de belirlenirken, bir önceki döneme göre yönetimdeki kadın üye sayısı yüzde 100 artarak, ağırlığını yüzde 23’e yükseltti. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk’ün ev sahipliği yaptığı 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in yanı sıra TÜSİAD Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Konfederasyon üyeleri katıldı.

Genel Kurula İSTA Delegesi olarak katılan Mehmet Gün, yapılan kongrede yönetim kuruluna seçildi. Genel Kurul sonrasında yapılan yönetim kurulu toplantısında yapılan görev dağılımında, Mehmet Gün TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Konfederasyon üyesi SEDEFED’in daha önce yapılan genel kurulunda ise ISTA Genel Sekreteri Emre Tamer, SEDEFED Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmişti.