TÜRK-AV 1. Olağan Genel Kurulu’nda Tahkim Merkezi Kurulma Kararı Duyuruldu

TÜRK-AV 1. Olağan Genel Kurulu’nda Tahkim Merkezi Kurulma Kararı Duyuruldu

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında kurulan Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği’nin (TÜRK-AV) I. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Kazakistan, Moğolistan, Arnavutluk, Gürcistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Tacikistan, Moldova, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti barolar birliklerinin başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Aksaray, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Samsun, Yozgat, Manisa, Sakarya baro başkanları ve İstanbul ve Ankara barolarının delegeleri katıldı.

Feyzioğlu, uluslararası hukuki uyuşmazlıklar konusunda TÜRK-AV bünyesinde bir tahkim merkezi kurulacağı müjdesini de verdi. “Uyuşmazlıkları, aynı dili konuşan, aynı kültürü paylaşan avukatlar olarak birlikte çözeceğiz” diyen Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Bu coğrafyanın insanları, uyuşmazlıkları başka devletlerdeki tahkim merkezlerinde değil, öz be öz bizim olan, bize ait olan bu Birliğin ürünü olan tahkim merkezine gelerek çözecekler. İşte bu Birliğin zirveye çıktığı başka bir nokta olacak.”

Haberin tam metnine TBB sayfasından ulaşabilirsiniz.