İSTA E-Bülteni 2017 Mart Sayısı Sunuş Yazısı

İSTA E-Bülteni 2017 Mart Sayısı Sunuş Yazısı

İSTA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gün

Değerli Meslektaşlarım, ISTA Üyeleri,
Derneğimiz ISTA’nın resmi kuruluşundan bu yana Yönetim Kurulumuz yoğun çalışmalar yapmakta. İSTA’nın kurumlaşması yönünde önemli ilerlemeler sağladık. Öncelikle genel sekreter atamamız tamamlandı. Kurumsal kimliğimizi İstanbul ve tahkim bağlamında çok iyi temsil eden son derece özgün bir logo oluşturularak kurumsal kimlik kılavuzumuz tasarlandı. ISTA bloğumuz artık yayında ve Türkiye’deki tahkim gündemini takip edip üyelerimizle paylaşıyoruz.

Derneğimizin çok kapsamlı ve referans gösterilecek bir web sitesine sahip olması için çalışmalarımız oldukça ilerledi; birkaç ay içinde bu projemizi de hayata geçirmiş olmayı planlıyoruz. Web sitemizin bir tahkim bilgi ağı kimliğine bürünmesini hedefliyoruz. Bu çerçevede genel sekreterliğimiz düzenli olarak 100’e yakın tahkim bilgi kaynağını düzenli olarak tarıyor ve bu kaynaklardaki bilgileri Web sitemizde Türkçe yönlendirmelerle üyelerimize sunmak üzere tasnif ediyor. İlk sayımızın dosya konusunu oluşturan ve Genel sekreterliğimiz tarafından hazırlanan “Tahkim Merkezlerinden Kural Değişiklikleri” başlıklı derleme çalışması da bu altyapı kullanılarak hazırlandı.

Derneğimizin gelir getirici faaliyetlerde bulunması amaçlı olarak iktisadi işletme kuruluşu için hazırlıklarımızı tamamladık; gelir getirici faaliyetlere başlar başlamaz diğer formalitelerini de tamamlayacağız.

Yönetim Kurulumuz, “Hakemlik ve Eğitim”, “Tanıtım ve İşbirlikleri” ve “Araştırma ve Etkinlikler” komisyonları oluşturdu; her komisyonda 2 yönetim kurulu üyemiz görev yapıyor ve koordinasyonu sağlıyor. Üyelerimizin ilgi duydukları komisyonlara katılmalarından memnuniyet duyarız.

Hakemlik ve Eğitim komisyonumuz, bilinen tüm tahkim kurumlarının etik kurallarını da tarayarak bir hakemlik etiği kuralları manzumesi hazırladı. Bu çalışmayı bir akademik çalışma ile de taçlandırmak, bu ilkeleri benimseyen ve uymayı taahhüt eden hakem listesi oluşturarak ISTA Etik Kurallarını referans kaynağı haline getirmeyi arzu ediyoruz. Komisyonumuz Kalifikasyon Kriterleri Belgemizin hazırlanması konusunda da yoğun olarak çalışıyor. Yüksek İstişare Kurulumuzun görüş ve önerilerini de aldıktan sonra web sitemizde yayınlamayı planlıyoruz. Süreç hakkındaki ayrıntılı bilgiyi bültenimizde yer alan ilgili haberde bulabilirsiniz.

E-Bültenimizde dosya konumuzun yanı sıra, üyelerimizin bizlerle paylaştıkları yazılar ve tahkim alanında Türkiye gündeminde ön plana çıkan haberler yer alıyor. Bu sayımızda yazılarını bizlerle paylaşan değerli üyelerimize ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sizlere içten teşekkür ediyoruz.

Mart 2017

Etiketler:
, ,